Dezinformace v Podolí

  • Prohlášení ze dne 18. 5. 2021

Obcí Podolí u Brna se šíří nepravdivé informace týkající se mé osoby a výstavby v Podolí. Aktivně vystupuji proti masivní výstavbě v lokalitě Nad paloukem. Spolek, ani já nevystupujeme proti výstavbě. Respektuji legitimní očekávání developera k výstavbě, ale nemohu se ztotožnit s postupem vedení obce.

1) Welness u Zukalova mlýna

V poslední době jsem obviňován, že na jedné straně nechci výstavbu Nad paloukem a chci stavět velké wellness u Zukalova mlýna. Jedná se o záměr, se kterým nemám nic společného. Údajně je investorem Ing. Jan Sedláček z Kanic. V žádném případě se nejedná o moji osobu, ani o rodinnou či jinou vazbu. Nemáme tedy nic společného a jedná se o účelově vypouštěnou dezinformaci k znevěrohodnění mé osoby.

2) Údajné rasistické poznámky

Spolek Podoláci odmítá jakékoliv rasistické útoky mezi obyvateli. Stalo se „dobrým“ zvykem, že vedení obce háže vše špatné na naše hlavy a mnozí občané se toho chytají. Spolek Podoláci neměl ambici se angažovat v dění obci jinak než pořádáním společenských akcí (letní kino, podolské běhy, pingpongový turnaj, apod.).

Bohužel nekompetentní práce vedení obce nás dostala do situace, kdy tento spolek využijeme i k ochraně zájmů obyvatel Podolí. Věříme, že není zájmem obyvatel Podolí nadále vyhrocovat situaci a sklouzávat až k rasistickým projevům. Naopak věříme, že zájmem občanů a obce je plynulý rozvoj založený na tradicích a naší, staletími rozvíjené kultuře.

Ivo Sedláček

Místopředseda spolku Podoláci